24/02 се нарича подкастът за войната в Украйна на Едвин Сугарев,

...
24/02 се нарича подкастът за войната в Украйна на Едвин Сугарев,
Коментари Харесай

Дипломат: Има тясна връзка между задълбочаващата се политическа криза у нас и войната в Украйна

24/02 се назовава подкастът за войната в Украйна на Едвин Сугарев, стихотворец, журналист, отстъпник, посланик. В 12 епизода той ще показа гледната точка на модерни български интелектуалци.

" Мотивът е явен – войната е най-големият срив в актуалния свят. Визията на писателите и интелектуалците за нравствените провокации на тази война е доста значима. Те не би трябвало да мълчат ", разясни създателят пред БНР.

Гледната точка на писателите, на интелектуалците е ясен коректив, уверен е Сугарев.  " Войната ни слага въпроса по какъв начин се стигна до всичко това, до тази кланица, откакто имаме опит от Първата и Втората международна война... "

Най-значими за България са не толкоз процесите, свързани с икономическите проблеми, които пораждат около войната, счита той.  " Най-рисково е раздвоението в българското общество, двоуменето дали би трябвало да бъдем в отбрана на Украйна, или може да следваме някакъв различен път... "

Подкастът ще огласи позицията на разнообразни модерни интелектуалци. Първият епизод е с писателката Теодора Димова. Сугарев възнамерява по един епизод месечно, като всеки от тях ще бъде с дълготрайност към час.

Има много тясна връзка сред задълбочаващата се политическа рецесия в България и войната в Украйна, " както и с появилите се русофилски трендове в българската политика, които търсят опция (въпреки това фрапантно престъпление) да останат на повърхността и да послужат за преориентиране на България към друга геополитическа посока ", разяснява още Едвин Сугарев в предаването " Хоризонт до обед ".

Нестабилността подяжда доверието в самата политическа система. Хората подвигат ръце и просто се отхвърлят да гласоподават, регистрира той по отношение на настоящата политическа обстановка.

Сугарев предвижда, че има много огромна вероятност патовата обстановка от досегашните 4 избора да се повтори. По думите му " политическите сили по-скоро са се ориентирали към локалните избори " и " може би ще употребяват и този път опцията, под формата на несполучлив парламент, да продължат своята предизборна акция за идващите избори ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР